OVER DEN BURGH

Video afspelen

Over Den Burgh

In 2011 ging de kogel door de kerk: langgevelboerderij “Den Burgh” uit 1859, gelegen aan de rand van Hoofddorp, moest worden behouden. Het pand werd een gemeentemonument en kreeg een horecabestemming. Jurriaan en Roos Temme toverden de vervallen hoeve vervolgens om tot wat Den Burgh nu is: een eigentijds toprestaurant met kosmopolitisch karakter!

Bekijk de video waarin Jurriaan Temme en Chef Marc van der Tang vertellen over Restaurant Den Burgh. 

De monumentale boerderij “Den Burgh” dateert uit 1859

Den Burgh kent een rijke historie. Omstreeks 1859 werd de boerderij gebouwd en bewoont door familie Biesheuvel. Het is een van de eerste boerderijen die na de drooglegging van de Haarlemmermeer is neergezet. Het hoofdgebouw heeft een rijk versierde voorgevel, een sierlijk overstek met fraai uitgesneden windveren en een zadeldak met riet. Een type boerderij, een zogenaamde Zeeuws langhuis of langgevelboerderij, waar Haarlemmermeer er niet veel meer van heeft. Vandaar dat de gemeente de boerderij op de gemeentelijke monumentenlijst heeft geplaatst.

Het logo van Den Burgh

Het logo van ons restaurant is ontworpen vanuit de gedachte om oud en nieuw te combineren. Een unieke samensmelting van nieuwe kleuren, moderne letters en oude elementen.  De bomen, de hoekelementen, het bestek, de tegels van de bestaande boerderijvloer, de ijzers van de staldeuren. Alles komt terug in het logo. Ook in onze menukaarten vindt u deze elementen terug.  
Over Den Burgh

Van bouwval tot restaurant

Toen we voor het eerst gingen kijken konden we Den Burgh helemaal niet vinden,” vertelt Roos Temme, “de boerderij lag nog verstopt achter bomen en loodsen, het was een complete bouwval. Toch wisten we meteen: dít is het!” Jurriaan en Roos Temme, destijds beiden 37 jaar en woonachtig in Aalsmeer, verkochten hun restaurant in Geldermalsen en gingen het grote avontuur aan. Na een jaar voorbereiden en een jaar ingrijpend renoveren, opende Restaurant Den Burgh in april 2013 de deuren.

“Gasten zijn vaak verrast dat de nostalgische boerderij zo’n stijlvol interieur herbergt”, zegt Jurriaan. “Het interieur is een spannende mix van oud en nieuw geworden. De verwachting dat we met een pure kwaliteitszaak veel klandizie zouden hebben van businesspark De Beukenhorst, hier vlakbij, is uitgekomen. Vanaf dag één zitten lunch en diner door de week vrijwel altijd vol!”

KOM ONS TEAM VERSTERKEN

Heb jij interesse in een goed betaalde baan in de horeca en wil je elke zaterdag en zondag vrij? 

Bekijk onze vacatures

Restaurant Den Burg Hoofddorp 4

Informatie

Op zoek naar informatie over onze openingtijden, parkeren en bereikbaarheid?

Scroll naar boven